Архів новин 2021

20.12.2021

До уваги випускників шкіл, технікумів, коледжів та лицеїв.

Якісна підготовка до ЗНО Центр довузівської підготовки ЦНТУ набирає групи для вивчення предметів, що виносяться на зовнішнє незалежне оцінювання в 2022 році. Зі слухачами проводять заняття висококваліфіковані викладачі з багаторічним досвідом підготовки до успішного проходження ЗНО. Докладніше


18.12.2021

Офіцерське звання та можливість працювати у Збройних силах або силових структурах.

Студенти невійськових закладів вищої освіти України або випускники таких університетів мають можливість окремо пройти навчання на військовій кафедрі, де вони отримають на додачу до диплома бакалавра ще й офіцерське звання і військову спеціальність. Єдина на Кіровоградщині кафедра військової підготовки працює на базі Льотної академії Національного авіаційного університету. Докладніше


16.12.2021

Затверджені Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2022 році

Міністерством юстиції України 26.11.2021 за № 1542/37164 зареєстровані Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти
у 2022 році.

Докладніше


13.12.2021

Перелік конкурсних предметів ЗНО для вступу до ЦНТУ на здобуття ступеня "Бакалавр" на базі повної загальної середньої освіти

Шифр спеціальності

Назва спеціальності та освітньої програми

Випускова кафедра

Конкурсні предмети

201

Агрономія

Загального землеробства

1.Українська мова;
2. Біологія;
3. Історія України або Математика або Іноземна мова або Географія або Фізика або Хімія

Перелік конкурсних предметів ЗНО для вступу до ЦНТУ на базі ОКР молодшого спеціаліста, ОПС фахового молодшого бакалавра,
ОС молодшого бакалавра для здобуття ступеня бакалавра

Код

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

КОНКУРСНІ ПРЕДМЕТИ на місця

державного замовлення

за кошти фізичних або юридичних осіб

201

Агрономія

1. Українська мова
2. Математика

1. Українська мова;
2. Математика або Історія України, або Іноземна мова, або Біологія, або Географія, або Фізика, або Хімія



Перелік документів для вступу на здобуття ступеня "БАКАЛАВР" на базі ПОВНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ:

  • паспорт та ідентифікаційний код;
  • атестат про повну загальну середню освіту;
  • додаток до атестату про повну загальну середню освіту;
  • сертифікат ЗНО;
  • 4 кольорових фото 3х4;
  • медична довідка;
  • для юнаків посвідчення про приписку.

Перелік документів для вступу на здобуття ступеня "МАГІСТР", на базі ступеня "БАКАЛАВР":

  • паспорт та ідентифікаційний код;
  • диплом бакалавра;
  • додаток до диплому бакалавра;
  • екзаменаційний листок єдиного вступного іспиту з іноземної мови;
  • 4 кольорових фото 3х4;
  • медична довідка;
  • для юнаків військовий квиток або посвідчення про приписку

12/12/2021
9 грудня 2021 року відбулася II Міжнародна конференція «Національний виклик: деградація ґрунтів чи відновлення роду», в яких приймали участь викладачі кафедри загального землеробства ЦНТУ.
Онлайн обговорювалися масштабів, причини та наслідки деградації обґрунтування: наукове обґрунтування та прогнози, а також практичні кроки до родів землі: зміни та історії успіху від агробізнесу.
У конференції приймали участь у різних країнах, які брали участь у синхронному перекладі спікерів.
В обговоренні прийняли участь близько 300 науковців.




26/11/2021
Сьогодні студенти третього курсу кафедри загального землеробства ЦНТУ відвідали з екскурсією в Інституті сільського господарства Степу та Кіровоградської філії ДУ «Держгрунтохорона».
Студенти з інтересами відвідали лабораторії обох наукових закладів, побачили наочно визначення вологості сім’ї, олійності соняшнику, протеїну – в лабораторіях Інституті сільського господарства Степу.
Також мали можливість спостерігати за дослідженнями визначенням, фосфору, калію, рН, мікроелементів, важких металів, радіонуклідів – в лабораторіях ДУ «Держгрунтохорона».
Студенти розділилися з методикою відбору зразків при агрохімічному паспорті земель сільськогосподарського призначення, оформлення картографічних матеріалів та агрохімпаспортів на земельні.

Дивіться також



11.11.2021р.

Викладацько-професорський склад та працівники вищої освіти кафедри загального землеробства ЦНТУ приймали участь у ХІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми конструювання, виробництва та експлуатації сільськогосподарської техніки»

У зв'язку із карантинними заходами, конференція відбулася онлайн.
Але пленарне проведення та робота в секціях проходила активно, цікаво та науково!
У пленарному засіданні приймали участь науковці з Молдови та науковців із різних наукових та освітніх установ України.
Здобувачі вищої освіти приймали участь у роботі секцій «Агрономії» Виступило 62 студента та 11 викладачів.
Всі виступи були цікавими та науково-проблемними.
Бажаємо учасникам конференції міцного здоров'я, подальших творчих задумів та реалізації їх і наснаги!


29.10.2021р.

Вчора,28 жовтня, на кафедрі загального землеробства ЦНТУ, відбулась зустріч-лекція із Ганною Ковалевською на тему «Виноградні зони та перспективи розвитку виноградарства та виноробства».

Ганну можна слухати дуже довго. Вона із захопленням розповідає про справу, в яку закохана. Про виноград, виноградарство, виноробство. Про перспективи розвитку крафтового виноробства у нас в області, про ексклюзивні землі, ексклюзивні вина та трудолюбивих людей.Крафтове вино - те, що зроблено руками винороба, так вважає чоловік Ганни – Руслан Ковалевський.

Ганна та Руслан Ковалевські – крафтові винороби Кіровоградщини. Їх вина – «Koruswine». Назва виноробні походить від імені та прізвища винороба Руслана Ковалевського, який з 2012 р. захоплюється виноробством. Йому допомагає вся родина – чарівна дружина сомельє Ганна Ковалевська та син Артем.


12.10.2021

Перша робоча нарада в "Експертному центрі" програми UniClaD ЕРАЗМУС+

Лише нещодавно в ЦНТУ урочисто відкрили лабораторію та "Експертний центр" проекту Європейського Союзу ЕРАЗМУС+, і ось на базі центру вже відбулось перше засідання учасників кластеру органічного бджільництва та апітерапії "ORGANIC STEP". Меморандум про створення такого кластеру був підписаний в рамках агропромислової виставки "АгроЕкспо"-2021. Як повідомила в.о. директор департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА Тетяна Бурага, ініціатива створити в нашому регіоні кластер органічного бджільництва з"явилась в 2020 році. Цю програму занесли до стратегії розвитку Кіровоградської області.

"Чому саме кластер? – пояснює Тетяна Бурага. – Це інструмент, який довів свою ефективність у багатьох країнах світу. Ми маємо сильне ядро кластеру, наукові установи готові нам сприяти та підтримувати, організації, що приєдналися до меморандуму, зацікавлені у співробітництві. Ми вже створили ініціативну групу, осередок якої сьогодні тут присутній. Далі ми маємо напрацювати стратегію розвитку кластеру "ORGANIC STEP" та крок за кроком, step by step, реалізовувати цей проект".

Одна зі складових міжнародної програми UniClaD: "Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості" – вивчення досвіду створення кластерів у країнах Західної Європи, зазначав проректор з наукової роботи ЦНТУ, професор Олександр Левченко. Відповідно, цей досвід можна буде використовувати при створені кластерів на території Кіровоградщини.

"В рамках програми UniClaD у нас в університеті створено сучасну лабораторію та "Експертний центр", – говорить Олександр Левченко. – Разом із лабораторною базою Інституту Степу ми можемо забезпечити виконання необхідних досліджень. Тут, у "Експертному центрі", учасники кластеру можуть проводити заняття, тренінги, засідання, у тому числі в режимі відео-конференцій.

Наші магістранти можуть виконувати курсові, дипломні роботи на підприємствах кластеру. Коли мине пандемія й розпочнуться обміни студентами між країнами програми UniClaD, тоді до нас приїжджатимуть іноземні студенти для стажування на підприємствах Кіровоградщини. Не виключено, що це будуть підприємства кластеру бджільництва та апітерапії.

В рамках проекту ми готові надавати приміщення, вчених, устаткування для наукових та лабораторних досліджень. Мета, яка нас цікавить, – отримати предметний результат для Кіровоградської області".

Докладніше на сайті ЦНТУ http://www.kntu.kr.ua/?view=article&id=730

© 2024 KNTU